Pesto można zrobić z wielu składników. Jednym z nich może być natka pietruszki. Poniżej szybki przepis na ciekawą pastę, nie tylko do chleba.

serki w kuchni

 

Składniki dla 2 osób:

  • 0,75 szklanki mrożonej lub świeżej natki pietruszki
  • 100g kostka serka topionego Śmietankowy z kolorowym pieprzem SERTOP
  • 4-6 łyżek oliwy
  • 4 kopiaste łyżki orzechów włoskich
  • 0,5 łyżeczki soli
  • Pieprz czarny do smaku

Przygotowanie.

Wszystkie składniki blendujemy do pożądanej konsystencji. W gotowej masie orzechy powinny być delikatnie wyczuwalne. W wersji dla dzieci – warto zmiksować wszystkie składniki na jednolitą masę. Podajemy z pieczywem, makaronem, sałatami lub kaszami.

Smacznego!

Zapisz

Zapisz

Zapisz