Lubisz krewetki? Połącz je z sosem serowym, kaszą oraz owocami i zabierz ze sobą do pracy 🙂 Twój organizm będzie Ci wdzięczny za tyle składników odżywczych!

Składniki:

  • 100g serka twarogowego topionego Delisia marki Sertop
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 100ml soku pomarańczowego
  • do smaku: sól, pieprz, cukier
  • ½ szklanki ananasa z puszki
  • 100g krewetek tygrysich
  • 2 kiwi
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej + odrobina soku pomarańczowego
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżki wiórek koksowych

Przygotowanie:

Kaszę podsmażamy na teflonowej patelni z olejem kokosowym, wiórkami i sokiem pomarańczowym, a następnie przekładamy do pudełka.

Do drugiego pudełka przekładamy wydrążone łyżeczką kiwi, do kolejnego – kawałki ananasa.

Krewetki wrzucamy na 3 minuty do gotującej się wody, przepłukujemy na sitku, odrywamy ogonki i wkładamy do kolejnego pudełka.

Serek zagotowujemy z sokiem pomarańczowym i olejem kokosowym. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Tak przygotowany sos przelewamy do pojemniczka.

Ten lunch box możemy zjeść na zimno lub na ciepło – wystarczy tylko podgrzać kaszę, krewetki i sos w garnuszku, dodając na koniec owoce.

Smacznego!

serki w kuchni