serki w kuchni

Masz 10 minut? Wykorzystaj je do przygotowania pysznych ciasteczek kokosowych! Zalej polewą, ozdób kokosem i zrób przyjemność bliskim na Święta!

Składniki ciasta:

  • 2 białka
  • 200ml cukru pudru
  • 150ml wiórek kokosowych
  • 2 łyżki soku z limonki

Składniki polewy:

  • 100g serka topionego marki SERTOP (np. Złoty Ementaler)
  • 50g masła
  • 5 łyżek mleka
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżki cukru pudru

Dodatkowo: wiórki kokosowe

serki w kuchni

Przygotowanie

Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem i sokiem z limonki. Dodajemy kokos, delikatnie mieszamy. Wykładamy łyżką porcje na papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 10 minut.

Przygotowujemy polewę. Wszystkie składniki podgrzewamy w garnuszku do otrzymania jednolitej konsystencji, a następnie wylewamy na ciastka kokosowe. Dekorujemy kokosem.

Smacznego!

serki w kuchni