Udostepnij Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on Twitter

 

Składniki dla 2 osób:

  • 150 – 200g kaszy jaglanej
  • 600ml mleka (może być roślinne)
  • 2 łyżki miodu lub kilka daktyli
  • 1 – 2 łyżki masła klarowanego marki Sertop

Dodatkowo: borówki, suszone wiśnie, ulubione orzechy, syrop klonowy, liście świeżej mięty

Przygotowanie

Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą do momentu, aż woda będzie przeźroczysta. Wsypujemy do garnka, dodajemy mleko i gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem około 10 minut. Po wystudzeniu blendujemy z miodem lub daktylami  i masłem klarowanym. W razie potrzeby dodajemy odrobinę przegotowanego mleka.

Przekładamy do miseczek i dekorujemy owocami, orzechami, listkami świeżej mięty i polewamy syropem klonowym.

Smacznego!

Udostepnij Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on Twitter