Buraczane pesto z miętą

Fit - Zdrowo i aktywnie, Pasty, Przekąski

Buraczane pesto z miętą
28 sierpnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 0,5 szklanki pieczonych i zmiksowanych buraków
  • 2 kopiaste łyżki orzechów włoskich
  • 100g kostka serka topionego Śmietankowy SERTOP
  • 2-4 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki soku z cytryny/limonki
  • 5-6 dużych listków świeżej mięty + 2 listki do ozdoby

Sposób przygotowania

Dzisiaj przedstawiamy kolejną propozycję na buraczane pesto. Tym razem z miętą i cytryną!

Wszystkie składniki blendujemy a następnie przekładamy do miseczki. Dekorujemy listkami mięty i podajemy na stół z pieczywem.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *