Udostepnij Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on Twitter
Devolay

SERTOP Devolay

 

Kurczak w panierce, dzieci go pokochają!

Składniki dla 4 osób:

  • 100g serka topionego Złoty Ementaler SERTOP
  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 4 kawałki masła
  • sól, pieprz do smaku
  • bułka tarta, mąka i woda do panierowania
  • olej do smażenia

Przygotowanie.

Filety wkładamy do foliowego woreczka, mocno rozbijamy tłuczkiem, a następnie oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Z kostki masła odkrawamy 4 plastry o grubości 0,5 cm. Serek dzielimy na 1cm prostokąty. Na każdy filet kładziemy kawałek masła i 1-2 kawałki serka, a następnie ciasno rolujemy mięso. Tak przygotowany Devolay zanurzamy kolejno w mące, wodzie i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru.

Smacznego!

Udostepnij Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on Twitter