Niby zwyczajne mielone, a jednak zupełnie inne, bo z dodatkiem serka topionego!

serki w kuchni

 

Składniki na 6-8 sznycelków:

  • 500 dag mielonej wołowiny
  • 100g kostka serka topionego Gouda z serii Jak Dawniej’ marki SERTOP
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • 0,5 szklanki mleka
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki majeranku
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Bułkę tartą wrzucamy do miski i zalewamy mlekiem. Dodajemy mięso, sól, pieprz, majeranek oraz pokrojony w kostkę serek topiony. Całość wyrabiamy rękami do momentu, aż wszystkie składniki się połączą. Z masy formujemy sznycelki, które wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy na średnim ogniu ok. 10 minut a następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy kolejne 10 minut. Podajemy z dowolną sałatką.

Smacznego!

Zapisz

Zapisz