Kolejne danie dla zabieganych: zdrowa kasza jaglana, pyszne, chrupiące brokuły i do tego sos serowy!

kasza jaglana z brokułami

serki w kuchni

Składniki dla 2 osób:

  • 2 sztuki 100g kostek serka topionego Tylżycki marki SERTOP
  • 10 łyżek mleka
  • 0,5 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 łyżka masła
  • 8 różyczek brokuła
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie.

  • Kaszę jaglaną przelewamy na sitku wrzątkiem a następnie gotujemy w wodzie z dodatkiem masła ok. 15 minut. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy.
  • Brokuły wrzucamy do osolonej wody na ok.5 minut a następnie przelewamy na sitku lodowatą wodą.
  • Serki kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy do garnka. Dodajemy mleko i gotujemy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się serków. Dodajemy do smaku pieprz oraz sól.
  • Gorącą kaszę wykładamy na talerze, dodajemy brokuły, całość zalewamy sosem. Smacznego!

 

Zapisz