Tagi

Udostepnij Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on Twitter

Składniki dla 2 osób:

  • 300 ml kaszy
  • 600 ml mleka
  • 2-4 łyżki masła klarowanego marki Sertop

Dodatkowo:

  • 1-2 łyżki miodu wielokwiatowego
  • dwie garście świeżych malin lub innych, ulubionych owoców
  • 2 łyżki pokruszonych migdałów

Przygotowanie:

Mleko zagotuj, dodaj do niego kaszę i masło klarowane. Zmniejsz ogień i gotuj wszystko kilka minut. Zdejmij z gazu i przykryj garnek. Kasza będzie gotowa, kiedy ziarenka wchłoną całe mleko.

Po 10 minutach dodaj miód. Całość zblenduj. Jeszcze ciepłą kaszę przełóż na talerze, posyp pokruszonymi migdałami oraz udekoruj świeżymi owocami.

Smacznego!

Porada!

  • Zamiast mleka możemy użyć wody w takiej samej proporcji.
  • Kaszy nie musimy blendować, równie dobrze smakuje w naturalnej postaci.

 

 

Udostepnij Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on Twitter