Przygotowanie jedzenia do pracy wcale nie musi być czasochłonne i  skomplikowane. Czasami wystarczy zaledwie 20 minut, żeby przygotować pyszny i wartościowy posiłek, dzięki któremu dostarczymy swojemu organizmowi odpowiednią dawkę energii i składników odżywczych.

Składniki dla 2 osób:

  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 40-50 dag mięsa na gulasz z indyka
  • 1 płaska łyżka lubczyku suszonego
  • 1 płaska łyżka majeranku
  • przyprawy: sól, pieprz
  • 1 szklanka ryżu białego
  • 1 płaska łyżka curry
  • 1 szklanka czerwonej fasolki z puszki
  • 100g serka topionego Tylżycki marki Sertop

Przygotowanie:

Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Dodajemy mięso, lubczyk, majeranek i smażymy na średnim ogniu przez ok. 15-20 minut, ciągle mieszając. Poprawiamy do smaku solą. Do tak przygotowanego mięsa dodajemy serek, trochę przegotowanej wody i mieszamy do powstania kremowej konsystencji sosu. Na koniec wrzucamy fasolkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do pudełka.

W międzyczasie gotujemy ryż z curry zgodnie z opisem na pudełku. Kiedy będzie gotowy, przekładamy do drugiego pudełka.

Potrawa najlepiej smakuje na gorąco.

Smacznego!