Mintaj z serkiem topionym

SERTOP Mintaj z serkiem topionym

 

Kolejna propozycja na szybki obiad w kilkanaście minut!

 

Składniki dla 4 osób:

  • 4 kawałki mintaja z małą glazurą
  • 100g kostka dowolnego serka topionego SERTOP
  • sól, pieprz lub ulubiona przyprawa do ryb
  • 1 cytryna
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie.

Mintaja płuczemy pod zimną wodą, oprószamy solą i pieprzem lub ulubioną przyprawą do ryb. Rybę podsmażamy na patelni z obu stron i układamy na tacce. Na wierzch kładziemy pokrojony serek topiony i posypujemy ponownie solą i pieprzem. Grillujemy na tacce lub pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku przez ok.10 minut. Podajemy z ćwiartkami cytryny i ozdabiamy natką pietruszki.

Smacznego!