Perliczka z serem

Boże Narodzenie, Mięsa, Wielkanoc

Perliczka z serem
17 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 1 perliczka
  • 2 cienkie płaty słoniny
  • 24 małe młode cebulki
  • 24 małe pieczarki
  • 1 serek topiony Złoty Ementaler SERTOP
  • 50 g masła
  • gruba sól
  • pieprz

Pieczona perliczka z serkiem topionym. Idealna nie tylko na Święta!

Sposób przygotowania

Perliczkę umyj i osusz, do środka włóż serek topiony posypany solą i pieprzem. Tuszkę obłóż płatami słoniny i zwiąż; zrumień w brytfannie z połową masła, posyp solą i pieprzem. Cebulki obierz, oczyść pieczarki. Smaż na patelni w pozostałym maśle, aż do całkowitego odparowania wody, dopraw solą i pieprzem. Cebulki i pieczarki ułóż wokół perliczki. Piecz, często podlewając sosem. 60 min. w temp. 230°C, aż mięso zmięknie.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *