Połączenie doskonałe: pieczone ziemniaki i Delisia ze szczypiorkiem i cebulką! Palce lizać!

grill

 

Składniki dla 2 osób:

  • 0,5 kg młodych ziemniaków
  • 100g kostka serka twarogowego topionego Delisia ze szczypiorkiem i cebulką marki SERTOP
  • Świeży koperek do dekoracji
  • Sól (niekoniecznie)

Przygotowanie.

  • Ziemniaki szorujemy szczoteczką a następnie zawijamy w folię spożywczą.
  • Pieczemy do miękkości (ok.25 minut) na tacce na grillu lub w piekarniku (230stopni).
  • Pod koniec pieczenia rozwijamy folię i kładziemy na wierzch ziemniaków kawałki Delisii. Pieczemy do momentu, aż serek się rozpuści.
  • Dekorujemy świeżym koperkiem. W razie potrzeby solimy.

Smacznego!

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz