Ryba w sosie serowym

 

Rozpływający się w ustach halibut i do tego serowy sos!

Składniki dla 4 osób:

  • 4 dzwonka halibuta lub innej, dowolnej ryby
  • 1 opakowanie serka topionego np. śmietankowego z pieprzem SERTOP
  • sól, pieprz, przyprawa do ryb (niekoniecznie)
  • oliwa z oliwek
  • 100ml mleka
  • natka pietruszki do ozdoby

Przygotowanie.

Rybę oprószamy solą i pieprzem oraz posypujemy ulubioną przyprawą do ryb. Smażymy z obu stron na oliwie przez ok.10-15 minut a następnie zdejmujemy z patelni. W garnku podgrzewamy mleko i ulubiony serek topiony do momentu, aż serek się rozpuści a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy kawałki ryb na talerze, sosem polewamy rybę. Całość ozdabiamy natką pietruszki.

Smacznego!