Sałatka owocowa

Ciasta i desery, Fit - Zdrowo i aktywnie, Przekąski, Sałatki, Śniadania

Sałatka owocowa
14 maja 2016   |   Autor: Sertop

Składniki dla 2 osób

  • 100 g kostka serka topionego Gouda SERTOP
  • 200 g truskawek
  • 1 gruszka
  • Duża garść jagód amerykańskich
  • 1 banan
  • Syrop klonowy lub płynny miód
  • Liście mięty do dekoracji

Doskonała propozycja na drugie śniadanie, popołudniową przekąskę lub lekki deser!

Sposób przygotowania

Owoce myjemy, banana dodatkowo parzymy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Owoce i serek kroimy w kosteczkę a następnie mieszamy ze sobą i przekładamy do miseczek. Polewamy syropem klonowym, ozdabiamy liśćmi świeżej mięty.

Drukuj
  • Zupa chrzanowa z plackiem ziemniaczanym
  • Mix sałat z grzankami i serem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *