SONY DSC

SERTOP – sałatka ze szpinaku i truskawek

Doskonała propozycja na lekki obiad lub kolację! Pyszna, pełna witamin i sycąca! Do przygotowania w przysłowiowe 5 minut!

Składniki dla 2 osób:

  • Duży pęczek młodego szpinaku
  • 250g truskawek
  • Garść płatków migdałowych
  • 1 kostka serka twarogowego topionego Delisia marki SERTOP
  • Oliwa z oliwek
  • Syrop klonowy lub płynny miód

Przygotowanie.

Szpinak dokładnie płuczemy w wodzie, aby pozbyć się piasku. Odcedzamy i rozkładamy na ręczniku papierowym do wyschnięcia. Truskawki myjemy i kroimy w ćwiartki. Delisię kroimy w kosteczkę ( 0,5cm x 0,5cm). Na talerze wykładamy szpinak, truskawki a na środku kosteczki Delisii. Całość posypujemy płatkami migdałów oraz polewamy oliwą z oliwek i syropem klonowym.

Smacznego!