Sałatka ze szpinaku i truskawek

Sałatki

Sałatka ze szpinaku i truskawek
28 maja 2016   |   Autor: Sertop

Składniki dla 2 osób

  • Duży pęczek młodego szpinaku
  • 250g truskawek
  • Garść płatków migdałowych
  • 1 kostka serka topionego np. Złoty Ementaler
  • Oliwa z oliwek
  • Syrop klonowy lub płynny miód

Doskonała propozycja na lekki obiad lub kolację! Pyszna, pełna witamin i sycąca! Do przygotowania w przysłowiowe 5 minut!

Sposób przygotowania

Szpinak dokładnie płuczemy w wodzie, aby pozbyć się piasku. Odcedzamy i rozkładamy na ręczniku papierowym do wyschnięcia. Truskawki myjemy i kroimy w ćwiartki. Serek topiony kroimy w kosteczkę ( 0,5cm x 0,5cm). Na talerze wykładamy szpinak, truskawki a na środku kosteczki serka. Całość posypujemy płatkami migdałów oraz polewamy oliwą z oliwek i syropem klonowym.

Drukuj
  • Sałatka z melona, orzechów i Camemberta
  • Sałata z malinami i serem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *