serki w kuchni

Nie lubisz sera? Zrób sobie sernik z kaszy jaglanej na Święta! Doskonale smakuje i jest błyskawiczny w przygotowaniu! Zaskocz swoich bliskich w Święta!

Składniki ciasta:

  • 600ml ugotowanej kaszy jaglanej
  • 200ml mleka
  • 200ml oleju kokosowego
  • 200ml cukru
  • 200ml rodzynek
  • 400ml wiórek kokosowych

Składniki na polewę:

  • 100g serka topionego marki SERTOP (np. Złoty Ementaler)
  • 50g masła
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżki cukru

Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania

serki w kuchni

Przygotowanie

Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą, na końcu dodajemy rodzynki. Masę wkładamy tortownicy. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

Przygotowujemy polewę. Wszystkie składniki podgrzewamy w garnuszku do otrzymania jednolitej konsystencji, a następnie wylewamy na sernik. Dekorujemy wiórkami kokosowymi.

Smacznego!

serki w kuchni