Lubicie wiórki kokosowe? To zapraszamy na smoothie z ich dodatkiem!

Składniki na jedną, dużą porcję lub dwie, mniejsze:

  • 100g serka twarogowego topionego Delisia marki SERTOP
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 100ml wiórek kokosowych
  • 400ml mleka
  • 2 łyżeczki syropu klonowego lub cukru
  • 1 duży banan
  • 1 duża gruszka lub inny ulubiony owoc np. ananas
  • sok z 1 pomarańczy
  • sok z 1 cytryny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Konsystencję i słodkość możemy regulować, dodając więcej mleka i syropu klonowego. Pomarańczę i cytrynę możemy wrzucić bezpośrednio do blendera, po wyjęciu pestek.

Po przygotowaniu smoothie przelewamy do szklanek.

Smacznego!