Barszcz ukraiński
Zupy
Składniki
- 1 średniej wielkości marchewka
- 1 średniej wielkości burak
- kawałek białej kapusty
- 1 średni pomidor
- 2-3 ziemniaki
- 1 mała cebula
- 50g słoniny lub boczku
- przyprawy (sól, pieprz)
- 100g serka topionego firmy SERTOP (np. Złoty Ementaler, gouda, cheddar, holenderski, tylżycki lub z pomidorami, z warzywami)
- 1,5l wody
- szczypta cukru
- mała cytryna
Zabielany, ugotowany zgodnie z tradycyjną recepturą naszych babć!
Sposób przygotowania
Podsmaż drobno pokrojoną słoninę oraz cebulkę. Pokrój pozostałe warzywa. Całość gotuj do miękkości w 1,5l wody. W trakcie gotowania dodaj serek topiony i gotuj do całkowitego rozpuszczenia się serka. Dodaj przyprawy, sok z cytryny i szczyptę cukru.
Drukuj