Chłodnik z serkiem topionym

Serki, Zupy

Chłodnik z serkiem topionym
21 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 100g serka topionego firmy SERTOP (najlepiej ze szczypiorkiem lub Złoty Ementaler)
  • 1,5l wody
  • porcja włoszczyzny
  • przyprawy (sól, pieprz)
  • natka koperku
  • 1 średniej wielkości zielony ogóre
  • natka pietruszki

Na bazie rosołu, z dodatkiem ogórka, jajka i twarogu!

Sposób przygotowania

Serek zagotuj w 1,5l wody. Dodaj pokrojoną włoszczyznę i gotuj do miękkości. Dopraw do smaku i wystudź a następnie dodaj pokrojony ogórek, koperek i pietruszkę. Podawaj z pokrojonymi w kostkę jajkiem lub twarogiem.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *