Domowe sznycelki z serem
Mięsa
Składniki
- 500 dag mielonej wołowiny
- 100g kostka serka topionego Gouda z serii Jak Dawniej’ marki SERTOP
- 0,5 szklanki bułki tartej
- 0,5 szklanki mleka
- Sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki majeranku
- Olej do smażenia
Niby zwyczajne mielone, a jednak zupełnie inne, bo z dodatkiem serka topionego!
Sposób przygotowania
Bułkę tartą wrzucamy do miski i zalewamy mlekiem. Dodajemy mięso, sól, pieprz, majeranek oraz pokrojony w kostkę serek topiony. Całość wyrabiamy rękami do momentu, aż wszystkie składniki się połączą. Z masy formujemy sznycelki, które wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy na średnim ogniu ok. 10 minut a następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy kolejne 10 minut. Podajemy z dowolną sałatką.
Drukuj