Kanapka z grilla
Grill i kociołek, Na kanapkę, Ryby i owoce morza
Składniki
- 2 kromki dobrej jakości chleba pełnoziarnistego
- 2 trójkąciki 17,5g serka topionego śmietankowego marki Sertop
- duży liść sałaty
- 2 plastry łososia wędzonego do zimno
- świeży szczypiorek
Czy wiecie, że nasze sery doskonale nadają się na grilla? Wystarczy położyć je na chlebie, po roztopieniu dodać ulubione warzywa i gotowe! Poniżej prosty przepis na błyskawiczny posiłek! Nie tylko dla zabieganych.
Sposób przygotowania
Kromki chleba pieczemy ok. 3-4 minut z każdej strony na patelni grillowej. Jedną część smarujemy serkiem i ozdabiamy szczypiorkiem. Na drugą kładziemy sałatę i łososia. Obie części łączymy ze sobą i zjadamy na ciepło.
Drukuj