Kasza jaglana z serkiem Śmietankowym
Fit - Zdrowo i aktywnie
Składniki
- 0,5 szklanki kaszy jaglanej
- 4-5 brokułów
- 100g serka topionego Śmietankowego SERTOP
- 50ml mleka
- kilka łyżek oliwy z oliwek
- przyprawy: sól, pieprz
- Do dekoracji: szczypiorek, pomidorki koktajlowe
Wspaniale wygląda i równie wspaniale smakuje!
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku wrzątkiem, a następnie wsypujemy do garnka, zalewamy wodą 1cm powyżej kaszy i gotujemy na średnim ogniu przez ok. 10 minut. Przykrywamy pokrywką, zdejmujemy z gazu i odstawiamy, aby kasza napęczniała. W tym czasie wrzucamy brokuły na 5 minut do wrzątku. Po ugotowaniu, przelewamy je lodowatą wodą i kroimy na drobne kawałki. Serek topiony podgrzewamy z mlekiem do momentu rozpuszczenia się serka. Do mieszanki wrzucamy kaszę i brokuły, całość mieszamy i przekładamy na talerze. Polewamy oliwą z oliwek, ozdabiamy drobno pokrojonym koperkiem i pomidorkami koktajlowymi. W razie potrzeby dodajemy do smaku sól oraz pieprz.
Drukuj