Nadziewane pomidorki

Obiady i kolacje, Przekąski, Sałatki

Nadziewane pomidorki
19 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki dla 2 osób

  • 6 sztuk średniej wielkości pomidorków
  • Duża garść roszponki
  • 2 kostki serka twarogowego topionego Delisia ze szczypiorkiem i cebulą marki SERTOP
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
  • Do dekoracji: liście bazylii, kolorowy pieprz

Jedno danie i dwie propozycje serwowania. Na ciepło – w formie lekkiego obiadu lub na zimno – jako przystawka!

Sposób przygotowania

Pomidory myjemy, ścinamy górną część i wydrążamy środek. Roszponkę siekamy tasakiem, dodajemy miąższ z pomidorów, oliwę oraz pokrojoną w drobną kosteczkę Delisię. Doprawiamy solą i pieprzem. Masą napełniamy pomidorki. Podajemy na zimno, ozdobione kolorowym pieprzem i kosteczkami Delisii z dodatkiem oliwy z oliwek lub na gorąco, zapiekane przez ok.10-15 minut w piekarniku (200stopni).

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *