Naleśniki z mięsem, serem i pomidorami
Naleśniki, Obiady i kolacje
Składniki na naleśniki do 2-4 osób
- 60ml mąki jaglanej
- 60ml mąki gryczanej
- 60ml mąki pszennej
- 1 jajko
- 600ml wody
- olej do smażenia
Składniki na farsz
- 300g mięsa mielonego wołowego
- 1 duża cebula
- 2 łyżki przyprawy typu vegeta
- sól i pieprz do smaku
- 100g serka topionego z pomidorami SERTOP
- 2 łyżki masła
- Do dekoracji: natka pietruszki
Sycące, idealne na obiad lub kolację. Doskonałe także na zimno!
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą, a następnie wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy z obu stron na złocisty kolor.
PRZYGOTOWUJEMY FARSZ:
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Dodajemy mięso mielone oraz przyprawę i smażymy ok. 10 minut, ciągle mieszając. Kiedy mięso będzie gotowe, dodajemy pokrojony w kostkę serek. Całość podgrzewamy, aż serek się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy naleśniki i składamy je według uznania. Całość dekorujemy natką pietruszki.
DrukujKomentarze
Weronika Kulik 2019-09-02 18:12:41
Pyszności
Sertop 2019-09-12 14:33:36
Jak najbardziej. Polecamy!