Pesto pietruszkowe

Fit - Zdrowo i aktywnie, Pasty, Przekąski

Pesto pietruszkowe
3 sierpnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki dla 2 osób

  • 0,75 szklanki mrożonej lub świeżej natki pietruszki
  • 100g kostka serka topionego Śmietankowy z kolorowym pieprzem SERTOP
  • 4-6 łyżek oliwy
  • 4 kopiaste łyżki orzechów włoskich
  • 0,5 łyżeczki soli
  • Pieprz czarny do smaku

Pesto można zrobić z wielu składników. Jednym z nich może być natka pietruszki. Poniżej szybki przepis na ciekawą pastę, nie tylko do chleba.

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki blendujemy do pożądanej konsystencji. W gotowej masie orzechy powinny być delikatnie wyczuwalne. W wersji dla dzieci – warto zmiksować wszystkie składniki na jednolitą masę. Podajemy z pieczywem, makaronem, sałatami lub kaszami.

Drukuj

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /home/users/sertop/public_html/serkiwkuchni.pl/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 602

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *