Pesto pietruszkowe
Fit - Zdrowo i aktywnie, Pasty, Przekąski
Składniki dla 2 osób
- 0,75 szklanki mrożonej lub świeżej natki pietruszki
- 100g kostka serka topionego Śmietankowy z kolorowym pieprzem SERTOP
- 4-6 łyżek oliwy
- 4 kopiaste łyżki orzechów włoskich
- 0,5 łyżeczki soli
- Pieprz czarny do smaku
Pesto można zrobić z wielu składników. Jednym z nich może być natka pietruszki. Poniżej szybki przepis na ciekawą pastę, nie tylko do chleba.
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki blendujemy do pożądanej konsystencji. W gotowej masie orzechy powinny być delikatnie wyczuwalne. W wersji dla dzieci – warto zmiksować wszystkie składniki na jednolitą masę. Podajemy z pieczywem, makaronem, sałatami lub kaszami.
Drukuj