Pieczone warzywa na szybko
Fit - Zdrowo i aktywnie, Lunch boxy i pudełka, Obiady i kolacje, Warzywa i grzyby
Składniki dla 2 osób
- 1 duża marchewka
- 1 duża pietruszka
- sól do smaku
- ulubione przyprawy np. kminek, czarnuszka
- 1 łyżka masła klarowanego
Zgłodniałeś, ale nie masz czasu na gotowanie obiadu? Obierz warzywa, wymieszaj je z naszym masłem klarowanym i przyprawami, a następnie włóż na 12 minut do piekarnika!
Sposób przygotowania
Na patelni roztapiamy masło klarowane. Warzywa obieramy, a następnie obieraczką do warzyw, wykrawamy cienkie plastry. Warzywa na patelni łączymy z masłem. Doprawiamy solą i ulubionymi przyprawy. Całość mieszamy do momentu, aż warzywa będą dokładnie pokryte masłem.
Następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy przez 10-12 minut.
DrukujKomentarze
Jolanta Murawska 2023-02-08 08:07:11
Dzięki za prosty przepis, obiecuje wypróbowac, zapisałam. Pozdrawiam
Jolanta Murawska 2023-02-08 08:05:54
Muszę spróbować te warzywa, zapisałam.Dzieki