Pieczone warzywa na szybko

Fit - Zdrowo i aktywnie, Lunch boxy i pudełka, Obiady i kolacje, Warzywa i grzyby

26 października 2017   |   Autor: Sertop

Składniki dla 2 osób

  • 1 duża marchewka
  • 1 duża pietruszka
  • sól do smaku
  • ulubione przyprawy np. kminek, czarnuszka
  • 1 łyżka masła klarowanego

Zgłodniałeś, ale nie masz czasu na gotowanie obiadu? Obierz warzywa, wymieszaj je z naszym masłem klarowanym i przyprawami, a następnie włóż na 12 minut do piekarnika!

Sposób przygotowania

Na patelni roztapiamy masło klarowane. Warzywa obieramy, a następnie obieraczką do warzyw, wykrawamy cienkie plastry. Warzywa na patelni łączymy z masłem. Doprawiamy solą i ulubionymi przyprawy. Całość mieszamy do momentu, aż warzywa będą dokładnie pokryte masłem.

Następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy przez 10-12 minut.

Drukuj
  • Kotleciki z grochu i soczewicy z kapusta z grzybami
  • Budyń jaglany z masłem klarowanym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Komentarze

Jolanta Murawska 2023-02-08 08:07:11

Dzięki za prosty przepis, obiecuje wypróbowac, zapisałam. Pozdrawiam

Jolanta Murawska 2023-02-08 08:05:54

Muszę spróbować te warzywa, zapisałam.Dzieki