Placuszki z młodego kalafiora

Fit - Zdrowo i aktywnie, Warzywa i grzyby

Placuszki z młodego kalafiora
25 lipca 2016   |   Autor: Sertop

Składniki dla 2 osób

  • 0,5 małego kalafiora
  • 100g kostka serka topionego Gouda marki SERTOP
  • 1 jajko
  • 2-3 kopiaste łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Lubisz kalafior? To przepis w sam raz dla Ciebie! Błyskawiczny w przygotowaniu i niesamowicie aromatyczny. Smak kalafiora podkreśla koperek!

Sposób przygotowania

Kalafior wrzucamy do wrzątku i gotujemy ok.10 minut. Odcedzamy, przekładamy do garnka, dodajemy serek, mąkę, jajko, sól i pieprz a następnie blendujemy. Na sam koniec dodajemy koperek i ponownie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię z olejem wykładamy porcje ciasta i smażymy ok. 6-10 minut z każdej strony na złoty kolor. Podajemy na ciepło lub na zimno.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Komentarze

ania adamska 2019-08-31 10:07:23

W MOIM DOMU UWIELBIAMY KALAFIOR- SUPER PROSTY PRZEPIS MAM JUŻ PLAN NA KOLACJĘ :-)-Kalafior to warzywo, którego właściwości i wartości odżywcze powinien docenić każdy z nas. Kalafior ma działanie przeciwnowotworowe, co zostało udowodnione naukowo. Ponadto kalafior pomoże ochronić przed wrzodami i pomóc osobom z reumatyzmem. Sprawdź, jakie jeszcze właściwości ma kalafior i kto nie powinien go jeść.

Sertop 2019-09-02 10:13:49

Dziękujemy! Cenne informacje wpisałaś w komentarzu! Jak najbardziej polecamy ten przepis!