Polędwica wieprzowa z sosem serowym
Filmy, Mięsa
Składniki
- 1 polędwica wieprzowa
- 100 g słonecznika
- natka pietruszki
- 3-4 ząbki czosnku
- olej
- 2-3 Serki śmietankowe z kolorowym pieprzem
- 300 ml bulionu drobiowego
- cebula
- sól i pieprz
Sposób przygotowania
Polędwicę umyć, osuszyć i oczyścić, następnie posolić i popieprzyć. Słonecznik, pietruszkę i czosnek zmiksować razem na pastę. Polędwicę natrzeć przygotowaną pastą i odłożyć na kilka minut. Piekarnik nastawić na temperaturę 80 C. Na gorącą patelnię wylać odrobinę oleju. Polędwicę obsmażyć z każdej strony przez 2 min. Przełożyć do brytfanki i wsadzić do piekarnika na 1 godzinę i 15 min. Przygotować sos serowy poprzez zeszklenie w rondelku drobno posiekanej cebuli. Dodać serek topiony i około szklanki bulionu. Całość gotować do momentu rozpuszczenia sera. Doprawić solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową.
DrukujKomentarze
edyska30 2019-08-31 10:17:02
Super przepis idealnie coś na obiad
edyska30 2019-08-31 10:16:08
Przepyszne fajny i łatwy przepis śmiało można się nim inspirować w kuchni i przygotować na obiad coś dobrego. Pycha 😋
Sertop 2019-09-02 10:16:11
Dziękujemy za komentarz! Polecamy!
agnietka3012 2019-08-31 09:46:05
Wygląda obłędnie i pewnie tak smakuje.
Sertop 2019-09-02 09:19:53
Dziękujemy za komentarz! Polecamy przygotować aby samemu przekonać!
agnietka3012 2019-08-31 09:42:21
Jestem pod wrażeniem. Potrawa nie jest wieloskładnikowa i mimo swojej wykwintności wydaje się być w miarę łatwa w przygotowaniu. Muszę koniecznie wypróbować. Jestem bardzo ciekawa smaku takiego unikatowego połączenia.
Sertop 2019-09-02 09:14:11
Dziękujemy za komentarz! Masz rację - to łatwa w przygotowaniu potrawa, a jak najbardziej wykwintna!