Pomidorowe pesto z serkiem topionym

Lunch boxy i pudełka, Na kanapkę, Pasty, Śniadania

11 stycznia 2018   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 200 ml suszonych pomidorów z zalewy
  • 100 ml orzechów nerkowca
  • 100 g kostka serka topionego z czosnkiem marki Sertop
  • 50 ml oliwy z oliwek z pomidorów
  • sól do smaku

Wiesz, że z serka topionego można zrobić pyszne, pomidorowe, kanapkowe pesto? Wystarczy połączyć go z suszonymi pomidorami, orzechami i gotowe!

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeśli chcemy, aby pesto było bez grudek, jako pierwsze blendujemy orzechy, a następnie dodajemy pozostałe składniki.

Tak przygotowane pesto używamy jako smarowidło do kanapek do jako dodatek do sałat.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Komentarze

Halina 2019-08-31 08:39:27

Wow! Czegos takiego wlasnie potrzebowalam! :) Dziekuje!!!

Sertop 2019-09-02 09:03:48

Dziękujemy!