Quacamole z serkiem topionym i pestkami granatu
Grill i kociołek, Sosy i dipy
Składniki
- 2 dojrzałe awokado
- 100g serka topionego (kostka) Złoty Ementaler
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili
- 1 limonka
- sól, pieprz
- pestki granatu
Quacamole najlepiej przygotować bezpośrednio przed podaniem.
Idealny dodatek do dań z grilla. Czy to do mięsa czy na kanapkę?
Sposób przygotowania
Awokaco myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i wydrążamy łyżeczką miąższ, który następnie przekładamy do miseczki. Dodajemy serek topiony i rozgniatamy widelcem na jednolitą masę. Czosnek, papryczkę chili bez nasion bardzo drobno siekamy i dodajemy do pozostałych składników.
Doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy.
Dekorujemy pestkami granatu oraz opcjonalnie cząstkami awokado.
Smacznego!
DrukujKomentarze
Agnieszka 2019-08-31 09:55:25
Muszę koniecznie zrobić dla mojej rodziny :)
Sertop 2019-09-02 10:09:17
Dziękujemy za komentarz! To nasza ulubiona wersja quacamola.
Diaa 2019-08-30 12:45:25
Odkąd spróbowałam tej wersji quacamole to żadna inna już mi nie pasuje. Idealny smak! Dziękuję za przepis.
Sertop 2019-08-30 12:47:19
Dziękujemy za komentarz. Super iż smakuje!