Rollsy z czekoladowym kremem z awokado i bananem
Ciasta i desery, Lunch boxy i pudełka, Naleśniki, Przekąski, Śniadania
Składniki na 3 naleśniki
- 150 – 200g mąki pszennej lub białej orkiszowej
- 400ml wody
- szczypta soli
- 3 łyżeczki masła klarowanego do smażenia
Składniki dodatkowe
- 1 duże awokado
- 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady
- syrop klonowy lub miód do dosłodzenia
- 3 duże banany
Sposób przygotowania
Brakuje Ci pomysłu na pożywne śniadanie? Zrób sobie rollsy z czekoladowym kremem z awokado i bananem w środku. Po takim posiłku będziesz mieć mnóstwo energii na cały dzień!
PRZYGOTOWANIE CIASTA NA NALEŚNIKI:
Mąkę łączymy z wodą i solą. Dokładnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane. Smażymy naleśniki do momentu, aż będą lekko złociste. Czynność powtarzamy z kolejnymi naleśnikami.
PRZYGOTOWANIE MASY CZEKOLADOWEJ:
Wydrążone awokado blendujemy z pokruszoną czekoladą na gładką masę i dosładzamy syropem klonowym lub miodem. Każdego naleśnika smarujemy masą czekoladową, nakładamy obrane banany. Naleśniki rolujemy. Rollsy tniemy na dwie części i dekorujemy wiórkami czekolady i orzeszkami.
PORADA!
Aby łatwo zrolować naleśniki nie należy przedłużać czasu ich pieczenia. Konsystencję ciasta na naleśniki najprościej sprawdzić zanurzając łyżkę w cieście, podnosząc ją pionowo – ciasto powinno spływać i jednocześnie pokrywać powierzchnię łyżki.
Komentarze
Natalia Miszker 2019-08-31 09:32:58
Super pomysł na smaczne i zdrowe śniadanie. Uwielbiam takie połączenie smaków.
Natalia Miszker 2019-08-31 09:30:42
Super pomysł na smaczne i zdrowe śniadanie
Sertop 2019-09-02 10:05:17
Dziękujemy za komentarz! Na śniadanie i nie tylko polecają się rollsy!