Smoothie kokosowe

Ciasta i desery, Fit - Zdrowo i aktywnie

Smoothie kokosowe
21 kwietnia 2017   |   Autor: Sertop

Składniki na 1-2 porcje

  • 100g serka twarogowego topionego Delisia marki SERTOP
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 100ml wiórków kokosowych
  • 400ml mleka
  • 2 łyżeczki syropu klonowego lub cukru
  • 1 duży banan
  • 1 duża gruszka lub inny ulubiony owoc np. ananas
  • sok z 1 pomarańczy
  • sok z 1 cytryny

Lubicie wiórki kokosowe? To zapraszamy na smoothie z ich dodatkiem!

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Konsystencję i słodkość możemy regulować, dodając więcej mleka i syropu klonowego. Pomarańczę i cytrynę możemy wrzucić bezpośrednio do blendera, po wyjęciu pestek.

Po przygotowaniu smoothie przelewamy do szklanek.

Drukuj

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /home/users/sertop/public_html/serkiwkuchni.pl/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 602

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *