Smoothie kokosowe
Ciasta i desery, Fit - Zdrowo i aktywnie
Składniki na 1-2 porcje
- 100g serka twarogowego topionego Delisia marki SERTOP
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 100ml wiórków kokosowych
- 400ml mleka
- 2 łyżeczki syropu klonowego lub cukru
- 1 duży banan
- 1 duża gruszka lub inny ulubiony owoc np. ananas
- sok z 1 pomarańczy
- sok z 1 cytryny
Lubicie wiórki kokosowe? To zapraszamy na smoothie z ich dodatkiem!
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Konsystencję i słodkość możemy regulować, dodając więcej mleka i syropu klonowego. Pomarańczę i cytrynę możemy wrzucić bezpośrednio do blendera, po wyjęciu pestek.
Po przygotowaniu smoothie przelewamy do szklanek.
Drukuj