Tort naleśnikowy na słono
Ciasta i desery, Filmy
Składniki na ciasto naleśnikowe
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mąki
- 2 jajka
- szczypta soli
- 2 – 3 łyżki oleju
- 1/2 szklanki wody jeżeli ciasto wychodzi za gęste dolewamy więcej
Dodatki do przekładania naleśników
- 1 op krem twarogowy z papryka SERTOP 100 g serka topionego śmietankowego z kolorowym pieprzem SERTOP
- 100 g serka topionego śmietankowego ziołowego z czosnkiem SERTOP
- 100 g sera topionego OSCAR z szynką SERTOP, 100 g sera topionego kiełbaski – naturalny SERTOP
- 3 kostki sera topionego złoty ementaler SERTOP
- 3-4 plastry szynki gotowanej
- papryka marynowana słoik
- orzeszki piniowe
- orzechy włoskie
- pistacje
- bazylia
- szczypiorek
- cebula czerwona
- szpinak baby
- rukola
- tuńczyk w oleju puszka
- czerwony pieprz
- sól i pieprz
- folia spożywcza
Sposób przygotowania
Naleśniki
Wszystkie składniki ciasta wymieszać razem do połączenia składników. Smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.
Tort naleśnikowy
Naleśniki przekładać jeden na drugi tak jak tort w kolejności:
1.100 g serka topionego śmietankowego ziołowego z czosnkiem SERTOP, szpinakiem Baby i orzeszkami pini
2. 100 g sera topionego OSCAR z szynką SERTOP, plastrami szynki i szczypiorkiem
3. 1 op krem twarogowy z papryka SERTOP, pokrojona w paseczki papryka z zalewy
4. 100 g serka topionego śmietankowego z kolorowym pieprzem SERTOP, orzechami włoskimi i bazylią
5. 100 g sera topionego kiełbaski – naturalny SERTOP, rukolą, tuńczykiem i czerwona cebulą.
Ostatni naleśnik udekorować serkiem topionym Złoty Ementaler wyciskanym z szprycy i pistacjami oraz czerwonym pieprzem
Ułożyć. Zawinąć w folię, wstawić na godz do lodówki. Kroić jak tort:)
Drukuj