Warzywa z sosem pieprzowym
Warzywa i grzyby
Składniki dla 2 osób
- Paczka mrożonych warzyw na patelnię
- 1 kostka serka topionego Śmietankowego z kolorowym pieprzem marki SERTOP
- 0,5 szklanki śmietanki kremówki 30proc.
- Łyżka kolorowego pieprzu
- sól
- oliwa z oliwek
Odrobina sosu i warzywa zyskują niesamowity smak! Doskonała propozycja na wiosenny obiad. Pełna witamin, aromatyczna, z dodatkiem pysznego sosu pieprzowego. Do przygotowania w 25 minut!
Sposób przygotowania
Warzywa solimy i gotujemy na parze do momentu, aż będę al dente. W tym czasie przygotowujemy sos. Śmietankę podgrzewamy na małym ogniu z pokrojonym w kosteczkę serkiem śmietankowym oraz ziarenkami pieprzu. Mieszamy do momentu, aż serek się rozpuści. Warzywa wykładamy na talerze, polewamy oliwą z oliwek i gorącym sosem a następnie posypujemy ziarenkami kolorowego pieprzu.
Drukuj