Zupa botwinkowa

Serki, Zupy

Zupa botwinkowa
21 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 200-300g botwinki (oczyszczonej i pokrojonej)
  • 1,5l wywaru mięsnego (lub z kostek rosołowych)
  • 0,5 szklanki koncentratu buraczanego
  • 100g serka topionego firmy SERTOP (np. Złoty Ementaler, tylżycki, gouda, holenderski, cheddar lub z wędzonym kurczakiem)
  • przyprawy (sól, pieprz, cukier)

Z młodą botwinką, sokiem z buraka i jajkiem!

Sposób przygotowania

Ugotuj wywar, dodaj botwinkę i całość gotuj do miękkości. Dodaj serek topiony. Kiedy się rozpuści, dodaj do wywaru koncentrat buraczany oraz koperek. Przypraw do smaku. Podawaj z jajkiem pokrojonym w kostkę.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *