Zupa warzywna
Zupy
Składniki
- 1,5l wywaru mięsnego (lub z kostek rosołowych)
- 200g kiełbasy krojonej
- przyprawy (sól, pieprz)
- 3-4 średniej wielkości ziemniaki
- 3-4 średniej wielkości pomidory
- 100g serka topionego firmy SERTOP (np. cheddar, tylżycki, holenderski, gouda)
- 1-2 marchewki
- natka pietruszki
- seler, por, koperek
- różyczki kalafiora lub brokuły
- fasolka szparagowa
Mnóstwo warzyw i nasz serek topiony!
Sposób przygotowania
Pokrój warzywa, ugotuj je w wywarze mięsnym. Dodaj serek topiony. Po rozpuszczeniu serka dodaj zieleninę i koperek, dopraw do smaku.
WARIANT 1
Zamiast świeżych warzyw wykorzystaj mrożonki.
WARIANT 2
Zmiksuj zupę na krem i podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Drukuj