Tagi

Składniki na 2 osoby:

  • 2 bułki hamburgerowe
  • dwie 100g kostki dowolnego serka topionego marki SERTOP np. z papryką lub ze słonecznikiem
  • 4 łyżki poszatkowanej sałaty lodowej
  • 4 duże krążki pomidora
  • kilka krążków cebuli

Składniki na pastę guacamole:

  • ½ dojrzałego awokado
  • 2 cm kawałek papryczki chili
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła klarowanego marki SERTOP
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka soku z cytryny lub limonki

Przygotowanie hamburgerów:

Bułki przecinamy na 2 części, na każdą część kładziemy ¼ plastra serka topionego i zapiekamy w piekarniku (lub mikrofalówce) do momentu, aż ser będzie miękki i gorący.

Przygotowanie guacamole:

Awokado obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, następnie blendujemy z masłem, czosnkiem i sokiem z cytryny na gładką masę. Dodajemy pokrojoną drobno papryczkę chili, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Na gotowe hamburgery układamy sałatę, pomidora, cebulę oraz guacamole. Hamburgery składamy i podajemy do stołu.

Smacznego!