kasza jaglana z serkiem Śmietankowym (1)

SERTOP kasza jaglana z serkiem topionym

Wspaniale wygląda i równie wspaniale smakuje!

Składniki dla 2 osób:

  • 0,5 szklanki kaszy jaglanej
  • 4-5 brokułów
  • 100g serka topionego Śmietankowego SERTOP
  • 50ml mleka
  • kilka łyżek oliwy z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz

Do dekoracji: szczypiorek, pomidorki koktajlowe

Przygotowanie.

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku wrzątkiem, a następnie wsypujemy do garnka, zalewamy wodą 1cm powyżej kaszy i gotujemy na średnim ogniu przez ok. 10 minut. Przykrywamy pokrywką, zdejmujemy z gazu i odstawiamy, aby kasza napęczniała.

W tym czasie wrzucamy brokuły na 5 minut do wrzątku. Po ugotowaniu, przelewamy je lodowatą wodą i kroimy na drobne kawałki.

Serek topiony podgrzewamy z mlekiem do momentu rozpuszczenia się serka. Do mieszanki wrzucamy kaszę i brokuły, całość mieszamy i przekładamy na talerze.

Polewamy oliwą z oliwek, ozdabiamy drobno pokrojonym koperkiem i pomidorkami koktajlowymi. W razie potrzeby dodajemy do smaku sól oraz pieprz.

Smacznego!