SONY DSC

SERTOP kanapki z boczkiem

Doskonała przekąska na każdą porę dnia! Błyskawiczna w przygotowaniu i niezwykle pożywna!

Składniki na 2 osób:

  • 1 bagietka l
  • 100g kostka dowolnego serka topionego marki SERTOP np. Złoty Ementaler
  • 100g wędzonego boczku
  • 1 duży pomidor lub dwa mniejsze
  • Kilka gałązek cebuli dymki z korzeniem

Przygotowanie.

Bagietkę kroimy na 1cm kawałki. Pomidora parzymy wrzątkiem, ściągamy skórę lub jeśli jemy pomidora ze skórą, opłukujemy go tylko pod bieżącą wodą i kroimy w cienkie pół talarki, podobnie jak cebulkę. Boczek kroimy w cienkie plastry. Na każdej kanapeczce posmarowanej serkiem topionym układamy kolejno boczek, pomidora i cebulkę.

Smacznego!